Oplossingen

Met ons ondergronds afvalstransportsysteem (OAT) wordt het afval door middel van een luchtstroom door een buizenstelsel ondergronds afgevoerd naar een ontvangststation, de terminal. Deze terminal wordt altijd geplaatst buiten het stadscentrum of de woonwijk op een plek die goed bereikbaar is voor verder vervoer.

Circulair inzamelen

Het afval kan gescheiden worden ingezameld, door gebruik te maken van verschillende inwerpopeningen per afvalsoort, of door voor elke afvalsoort een eigen kleur zak te gebruiken. Het is dus een inzamelmethode die de circulaire economie stimuleert. Omdat het afval aan de bron wordt gescheiden ontstaat een hogere kwaliteit van de afvalsoort. Dit maakt hergebruik of recycling eenvoudiger. De uiteindelijke hoeveelheid restafval, die alleen geschikt is voor verbranding het opwekken van energie neemt hiermee af.

Smart

Het systeem is 24 uur per dag beschikbaar en raakt nooit vol. Afvalbakken worden immers automatisch geleegd. Burgers kunnen dus op elk moment van de dag hun afval kwijt. Met een gebruikerspas krijgen zij toegang en wordt het systeem geactiveerd. Dit garandeert veiligheid en gebruiksgemak. Het gebruik van de pas kan administratief verwerkt worden. Zo krijgt u meer zicht op het afvalgedrag van de burgers uit uw gemeente.

Full service

We zorgen niet alleen voor de aanleg van een systeem, maar indien gewenst ook voor het beheer en onderhoud. CentralNed levert u een complete oplossing. Uw wensen staan daarbij voorop. We bieden u een contract op maat, waarin duidelijk wordt vastgelegd wie welke risico’s draagt.

Wilt u meer weten over wat CentralNed voor u kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op.